Näin vuoden lopulla, ennen uuden alkua on tapana vilkaista olan yli ja hetken viivähtää tekemistensä parissa. Seuraavassa joitain Piruparan sanomisia vuonna 2006.  

 

  17.1., presidentinvaalien innoittamana tuli todettua: ”Odotan mielenkiinnolla, minkälaisiin mittasuhteisiin asettuu se Niinistön lanseeraama ’aikansa elänyt vastakkainasettelu’, kun kaksi ’työväen presidenttiä’ ottaa mittaa toisistaan”.

 

  7.2. käsittelyssä olivat pätkätyöt: ”Kukapa nykyisten pätkätöiden ja muiden epätyypillisten työsuhteiden aikana edes kykenisi pätevöitymään siinä määrin, että se olisi palkanlisän peruste”.

 

  11.4. tuli kirjoitettua: ”Suomalaiset mahtuisivat hulppeasti nykyistä puolta pienemmälle alueelle. Lopusta riittäisi raaka-ainetta metsäteollisuudelle, sinne sopisi luonnonsuojelualueita ja aarniometsiä. Olisi tilaa karhuille, susille ja valkoselkätikoille. Luonnollisesti sinne saisi muuttaa ja siellä asua, mutta ei siellä kunnallista byrokratiaa ja komeita kunnantaloja tarvittaisi”.

 

  11.7. Piruparka kaipasi vanhaa kunnon lenkkimakkaraa toteamalla: ”Todennäköisesti lenkkimakkara ei tuolloin täyttänyt nykyisin terveysvaikutteiselle ravinnolle määriteltyjä laatuvaatimuksia, mutta ei se ollut sen tarkoituskaan”.

 

  18.7. aiheena oli ministeri Haataisen kaipaamat naiskiintiöt pörssiyhtiöiden johtoportaassa: ”Olen täysin vakuuttunut, että myös Haatainen valitsisi sijoitustensa valvojaksi ensisijaisesti pätevyyttä kuin sukupuolta”.

 

  25.7. tuli otettua kantaa vodkaan: ”Suomalaiset ovat kautta aikojen olleet paloviinan armoitettuja ystäviä. Viljan jalostaminen nestemäiseen muotoon kuului pitkään suomalaisten jokamiehen oikeuksiin”.

 

  1.8. ruodinnassa olivat kansanedustajien palkat: ”Harha kansanedustajien runsaasta työtaakasta johtuu sitä, että he itse mielellään laskevat edustajan työhön kuuluvaksi kaiken poliittisen puuhastelun, edustuksellisen kekkuloinnin ja äänten kalastelun, jolla ei ole mitään tekemistä lainsäädäntötyön kanssa”.

 

  8.8. jo näkyi EU-puheenjohtajuuden tiimoilla vallitseva työnjako: ”Ehkä pääministerillä ja ulkoministerillä on työnjako? Tuomioja hoitelee Lähi-idän tilanteen ja Vanhasen työsarkaan kuuluu maatalousnäyttelyt ja uuden naisystävän esittely kansalle”.