Tuntuupa tutulta. Eihän siinä ehtinyt kuin neljä vuotta vierähtää, kun Anneli Jäätteenmäki jälleen kertoo omaavansa ”salaista” tietoa, jonka lähdettä ei tälläkään kertaa voi paljastaa. Nyt ei ole kysymys ”salaisista” Irak-neuvotteluista Yhdysvaltain kanssa, joihin ”salaisiin” tietoihin Jäätteenmäki perusti oman eduskuntavaalivaalikampanjansa nelisen vuotta sitten.

 

  Vielä ei ole tietoa, ovatko nämäkin salaliittoteoriat ” tulleet pyytämättä ja yllätyksenä”, vai mistä ja mitä kautta Jäätteenmäki on saanut tietää, että hänen syrjäyttämisensä pääministerin paikalta oli demarien salajuoni Lipposen palauttamiseksi hallituksen johtoon.  

 

  Se tiedetään, että politiikanteko valtakunnan huipulla - ja nimenomaan siellä - on kovaa peliä ja voimaperäistä vääntöä, eikä kyseenalaisiakaan keinoja jätetä käyttämättä, mikäli tavoitteeseen pääseminen – varsinkin vaaleissa - sellaisten käyttöä edellyttää. Sehän on tuttua Jäätteenmäelle. Hän takuulla muistaa myös sen, että oman pääministeriuransa jääminen yhdeksi Suomen historian lyhimmistä, johtui vain ja ainoastaan siitä, että unohti, ettei totuuden puhuminen voi olla osaamisesta kiinni.

 

  Jos Jäätteenmäellä oma poliittinen muisti pätkii, kansalaisilla ei.  Armosta suomalaiset kovia kokeneen Anneli-rukan Euroopan parlamenttiin äänestivät. Laupeudessaan suomalaiset eivät halunneet lyödä lyötyä. Armeliaita nämä suomalaiset ovat kepulaisia kohtaan olleet, vai mitähän asiasta mahtaa tuumia kansanedustaja Kauko Juhantalo. Totuuden nimessä on toki todettava, että kansan suomasta lempeästä kohtelusta ovat päässeet osalliseksi myös jotkut demarikansanedustajat. Muiden muassa Arja Alho ja Matti Ahde muistanevat? osakseen tullutta anteeksiantoa.  

  Ehkä Jäätteenmäki, tuodessaan esiin epäilemiään ”salajuonia”, haluaa omalta osaltaan tehdä vaalityötä puolueelleen, vaikkei itse ehdokkaaksi ryhdykään. Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli oli Jäätteenmäen pyrkimyksistä kuitenkin lähinnä kiusaantunut. Hän kun kertoi olevansa demarijuonitteluista täysin tietämätön. Lieneekö mukana samassa salaliitossa??? Suomalaisten anteeksiantoa jatkossa, Jäätteenmäki tuskin voi odottaa, ellei Ilkka-lehden vanhoja kolumneja parempia todisteita totta puhumisen osaamisesta tule ilmi.